13.08.2017 г.

Ябълкова бутер крем пита - Torta di mele con pasta sfoglia e crema


Продукти:
2 диска бутер тесто всеки по 230 гр.
за крема:
500 мл. прясно мляко
3 жълтъка
3 с.л. захар 
60 гр. брашно
1 ванилия
настъргана кора на един лимон
за ябълковата плънка:
3 ябълки
2 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1 с.л. бяло вино
1 с.л. ром 
1 с.л. лимонов сок 



Обелете и нарежете на парченца ябълките. Сложете ги в тенджерка, поръсете с кафявата захар, канелата, рома, бялото вино и лимоновия сок. Поставете съда на котлона и гответе докато ябълките омекнат (около 10 мин.). Отстранете и охладете.
 В купа разбийте жълтъците със захарта за кратко. Налейте малко от прясното мляко, добавете брашното и бъркайте докато сместа се хомогенизита. Излейте останалото прясно мляко, ароматизирайте с ванилия и лимонова кора и сложете на котлона. Започнете да бъркате крема веднага и така докато се сгъсти. Отстранете и охладете. 


В тавичка (22см.) поставете единия бутер лист. Надупчете дъното с вилица и изсипете половината от крема. Върху него разстелете ябълките и изсипете останалия крем. Подравнете. От другия лист бутер си изрежете капаче колкото да покрие отвора на тавата. Поставете го върху крема. Загърнете навътре краищата на първия лист. Намажете повърхноста на тестото с прясно мляко. Изпечете сладкиша на 180 гр. в  предварително загрята статична фурна до приятен загар.  Охладете напълно сладкиша преди да го нарежете. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 
  


Рецептата е адаптирана от тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар