6.07.2017 г.

Трофие (паста) на фурна - Trofie al forno


Продукти:
300 гр. паста трофие 
150 гр. пушен бекон
10 ореха
100 гр. горгонзола
сол
зехтин
щипка черен пипер
за бешамела:
300 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
50 гр. краве масло
щипка индийско орехче


В голям тиган запържете до хрупкаво бекона нарязан на лентички. Добавете счуканите на едро орехи, щипка чер пипер и нарязаното на парчета сирене,  отстранете от огъня. 
В тенджерка сложете кравето масло и две с.л. брашно, запържете го за кратко и излейте наведнъж студеното прясно мляко. Започнете веднага да бъркате докато сместа се сгъсти. Подправете с щипка сол  и смляно индийско орехче.
 В подсолена, вряща вода сварете пастата две минути по-малко от указаното на опаковката време. Прецедете и веднага я прехвърлете в тигана със запържения бекон. Добавете бешамела и объркайте продуктите много добре. Изсипете пастата в удобна тавичка. 


Запечете ястието в предварително загрята на 200 гр. фурна за около 10 мин. Не препичайте за да не стане пастата суха. Поднесете топло. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Богато и вкусно!
    Все интересни неща показваш, Ивана :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Даре!
      Рецептата е малко от както казваш ти ''да си оправим холестерола'', но пък затова е толкова вкусна :)!

      Изтриване