30.07.2017 г.

Сладко от цели круши - Confettura di pere


Ухаа, стана чудно сладко!
 И ми идва да извикам като бай Ганьо '' аз много обичам круши'', а на сладко още повече, ама така си е! След един несполучлив преди много години опит сега сладкото ми се получи от раз! Рецептата е на Ванката Пейчев с малки измененения!  
Купувайте круши и започвайте! 


Продукти:
1,500 кг. обелени и почистени от семките малки круши
1 кг. захар
400 мл. вода
няколко карамфилчета
2 лимона


С белачката за картофи обелете крушите и малко остро ножче премахнете сърцевината със семките. Сложете крушите в удобна тенджера и полейте със сока на един лимон. В сърцевината на някои от плодовете сложих по ядка-две орехи, но докато се вареше сладкото всички заплуваха из сиропа.  Изсипете захарта, налейте водата и сложете карамфилчетата. Варете сладкото около 2 часа на тих огън. Отдръпнете от огъня и оставете сладкото 3-4 часа да си почине.  След това сложете отново на огъня  и довършете варенето до желаната гъстота на сиропа. Малко преди да отнемете от огъня излейте сока на още един лимон. Насипете в затоплени бурканчета и обърнете с капачката надолу до пълното им охлаждане. Ако не бях толкова щедра да черпя Роби щях да напълня още едно бурканче, но и три по 400 гр. си е добре! :)
 Да ви е сладко! Чаооо! 


4 коментара:

  1. Купувам круши и почвам!Ив,изкушаващо! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Наталка!
      И няма да сбъркаш, да ви е сладко в къщи :)!
      Поздрав и лека седмица!

      Изтриване
  2. Умопомрачително просто! И '' аз много обичам круши'':))

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    моята баба навремето дойде ли сезонът на крушите и започваше да прави това сладко.С орехи е много красиво за поднасяне и много вкусно.Често правехме и печени круши във фурната, които са много вкусни.Но от по - дребните сортове се подбират за печене, не от тези едрите.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване