24.07.2017 г.

Клафути с праскови - Clafoutis di pesche


Чудесен летен десерт, задължително охладен и задължително с топка или фунийка сладолед!  Рецептата е от тук


Продукти:
3 яйца
150 гр. кафява захар
60 гр. брашно
40 гр. нишесте
250 мл. прясно мляко
настърганата кора на един лимон
1 ванилия
800 гр. праскови 
щипка сол
бучка краве масло
пудра захар за поръсване



В купа разбийте до гъст и пухкав крем яйцата и захарта. Добавете щипка сол, смесените брашно и нишесте, 250 мл. прясно мляко, ароматизирайте с настърганата от един лимон кора и една ванилия и хомогенизирайте добре продуктите. Сместта която ще получите е течна, не кексова! Нарежете на резени прасковите. Подмажете удобна тавичка с краве масло. Изсипете половината смес, наредете един ред праскови, излейте другата половина от сместа и наредете останалите праскови. Изпечете сладкиша  в предварително загрята  на 180 гр. статична фурна за около 35-40 мин. Поръсете готовото клафути с пудра захар.  Охладете и сервирайте с топка сладолед! 
Да ви е сладко! :)! Чаооо и спорна седмица! 


2 коментара:

  1. Чудесен летен десерт Ваня.Подходящ за горещото лято.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Наистина е много летен и разхлаждащ :)!

      Изтриване